Министър пое координацията по разчистването на път от сняг

Министър пое координацията по разчистването на път от сняг
Павлова в Кърджали, .снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова лично пое координацията по разчистването на пътя Хасково-Кърджали, предизвикал силно недоволство сред водачите на моторни превозни средства през последните 48 часа.

По разпореждане на Павлова в Южна България бяха

пренасочени седем роторни снегорина от областите Варна, Разград и Шумен

които се включиха активно в разчистването на пътищата в Кърджалийско и Смолянско, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Заради тежкия и мокър сняг голяма част от крайпътните дървета са изпочупени и са паднали на пътя, което затруднява преминаването на снегопочистващата техника. Това допълнително ограничава проходимостта на пътищата по пресечените планински терени в регионите и затруднява достъпа на линейки и на аварийните коли на енергийните дружества.

"Уверих се лично, че пътят Хасково-Кърджали не е обработен навреме, разчистена е само една лента за движение в участък от около 2 км, което е недопустимо", каза Павлова. По думите й

пътноподдържащата фирма в Кърджалийско ще понесе своите наказания

за директора на Областното пътно управление Кърджали също ще има санкция.

Павлова се включи в ръководения от областния управител Илия Илиев Кризисен щаб. Заедно със заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков и с народния представител Цвета Караянчева бяха набелязани стъпките и координирани действията на всички държавни институции в областта за по-бързо преодоляване на кризисната ситуация по отношение на осигуряване на достъп на аварийните машини на ЕСО (енергиен системен оператор).

В момента се работи по захранване на подстанция Момчилград, която захранва и община Джебел.

#път #почистване #сняг #министър #Лиляна Павлова #бедствено положение #Илия Илиев #кризисен щаб #Жечо Станков #Цвета Караянчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"