Двуметрови преспи държат пет области в бедствено положение

Двуметрови преспи държат пет области в бедствено положение
A A+ A++ A

Стотици населени места в Южна България все още са без ток и с прекъснати пътища след падналия сняг, съобщи БНТ. Бедствено остава положението в Смолянско, Кърджалийско, Хасковско, Пазарджишко, Пловдивско.

На места снегът е над два метра. 210 училища в бедстващите области са в принудителна ваканция заради снежната блокада. Някои от учебните заведения ще останат затворени и утре.

Ситуацията в Кърджали продължава да е тежка, без електричество остава община Ардино и части от общините Кирково и Черноочене. Очакванията са до края на деня по-голямата част от проблемите с електроподаването да се решат.

Пътищата до общинските центрове са разчистени, десетки села обаче остават откъснати. Днес усилията ще бъдат насочени към пробиването на път до тях. С възстановяването на мобилните връзки се увеличават и сигналите, че на много места няма храна и питейна вода.

Кризисният щаб в Кърджали има готовност да изпрати хранителни продукти където има нужда. В района ще бъде изпратена допълнителна високопроходима техника, за да могат спасителните екипи да реагират бързо на сигналите за хора, които се нуждаят от спешна медицинска помощ.

#сняг #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници