Рецидивист-ром преби лекарка в Хасково

Рецидивист-ром преби лекарка в Хасково
Снимка: Мedicalnews
A A+ A++ A

33-годишен мъж от ромски произход преби жестоко и ограби 54-годишна общопрактикуваща лекарка в Хасково.

Д-р Джонева пристига на ул. "Одрин” в Хасково пред блока на родителите си. Малко, след като слиза от колата си, докато се опитва да вземе багаж от задната седалка, някой я дърпа и започва да я удря. Плячката на нападателя е 130 лева и лекарските слушалки. Жената е с отстранен далак и счупени ребра.

Боят е бил жесток

пише Хасково.нет. Джонева паднала на земята, а след още няколко удара извергът успял да издърпа дамската чанта и побързал да побегне при вида на излизащите от домовете си хора.

Първоначално Джонева помислила, че има само натъртвания. Качила се при майка си, която живее на тази улица, за да й направи инжекция. После обаче й прилошало. След бързо посещение в Спешното се установило, че потърпевшата има поне две счупени ребра. Пребитата лекарка предполагала това и с идеята, че няма нищо повече, отказала да бъде хоспитализирана. Само се измила от кръвта и тръгнала да дава показания в полицията, където обаче колабирала.

Оказало се, че в резултат на зверските удари има разкъсан далак, който започнал да кърви обилно.

Според шефа на хасковската хирургия д-р Живко Атанасов,

само Господ е запазил в този момент живота на жената

Хирургията обаче също си свършила работата. След животоспасяваща операция е била отстранена слезката, а пациентката стабилизирана. Три дни след боя обаче д-р Джонева още бе в интензивния сектор на хасковското хирургично отделение. Там приемаше посещенията на потресените си колеги общопрактикуващи лекари.

„Не видях нищо, нападнаха ме в гръб. Питаха ме дори дали съм помирисала нападателя. Стана толкова бързо, а след като ме повалиха в калта, нямах въобще възможност да видя нищо. Само забелязах, че той бе с качулка“, обясни с немощен глас детската лекарка. „Да беше поискал чантата щях да му я дам, но той започна да ме удря“ добави тя. В чантата имало 130 лв, дебитни и кредитни карти, лични документи, а също и стетоскоп и ключовете за лекарския кабинет на Джонева в Първа поликлиника.

Лекарят отхвърли всякаква възможност нападателят да е бил неин пациент

или негов близък. Предположението пък истински възмути колегите й. Д-р Велислава Джонева е една от най-културните и възпитани хора, и то не само сред съсловието, а въобще в Хасково, подчертаха те. Пациентите я обожават. Никой никога не я е чувал да повиши глас. Никой не е чувал и оплакване от работата й. Още повече, че със сигурност става дума за грабеж. По все още непотвърдена информация нападателят е сериен грабител, който същия ден, само час и половина по-рано, е ограбил друга жена.

Нападателят е заловен, има няколко подобни случая зад гърба, но не е бил осъждан.

По-късно днес стана ясно, че нападателят е с наложена 72-часова мярка за задържане от наблюдаващия прокурор.  Повдигнато му е обвинение в грабеж и причиняване на средна телесна повреда. Ще му се иска постоянна мярка  "задържане под стража", която ще бъде разглеждана от окръжния съд вероятно в сряда.

#Хасково #лекарка #нападение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"