Калфин: Търсим варианти за повишение на пенсиите на всички пенсионери - и настоящи, и бъдещи

Калфин: Търсим варианти за повишение на пенсиите на всички пенсионери - и настоящи, и бъдещи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Търсят се варианти за справедливо повишение на пенсиите на всички пенсионери - и настоящите, и бъдещите. Думите са на министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин, цитиран от сайта на БТА. Калфин е заявил това по време на среща за обсъждане на предложенията за усъвършенстване на пенсионния модел днес с представители на пенсионерски организации и членове на Обществения съвет към Националния осигурителен институт (НОИ).

Калфин е представил накратко основни моменти от дискусионния процес по пенсионната реформа, както и водещите предложения по него: "Всеки трябва да направи компромиси, когато в края на месеца внеса целия пакет по пенсионната реформа за обсъждане. Вероятно ще има всякакви коментари по него, но всички трябва да имаме предвид, че целта е да е подобри системата, така че да може да е максимално независима от бюджета и максимално предсказуема и справедлива за хората".

Общественият съвет е консултативен орган на НОИ. Чрез членовете му се осъществява информация, диалог, партньорство и сътрудничество на НОИ с представените в него организации, а също и възможността за обществена подкрепа при приети единни становища по провеждането на усъвършенстване на общественото осигуряване и реформа в пенсионното дело в страната.

На срещата днес са присъствали представители на Конфедерацията за социална защита, Националната инициатива "Социална солидарност", Българската асоциация на пенсионерите-обединени, Националния комитет на проблемите на възрастните хора и Съюза на пенсионерите 2004.

#Ивайло Калфин #пенсии #пенсия #пенсионери #пенсионер #синдикати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"