Взривове в цех на ВМЗ Сопот, няма пострадали

Взривове в цех на ВМЗ Сопот, няма пострадали
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гръмнала е площадка във военния завод за снаряди ВМЗ Сопот в Иганово, съобщиха от БНТ. Новината бе потвърдена от завода и МВР.

„Няма пострадали при взрива, който избухна в склада в Иганово. В момента на инцидента на смяна са били двама пазачи, които са невредими. Няма опасност за населението на селото." Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, който пътува към мястото на инцидента. Той поясни, че са предприети всички мерки за обезопасяване на района, като към момента няма последващи взривове.

Сигналът е получен около 19.30 часа в събота. Съобщава се за взривове, продължаващи и към момента, както и пожар, коментира главен комисар Георги Костов, главен секретар на МВР. Складът е на 2 км от селото. Главният секретар следи ситуацията и осведомява за нея постоянно вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Мястото на инцидента е отцепено, има линейки.

Затворен за движение е път І-6 София-Бургас, в района на с. Иганово, област Пловдив, поради взривовете в района. Органите на "Пътна Полиция" регулират движението по обходни общински пътища, съобщиха от АПИ.

През 2012 година трима души пострадаха след взривяване на снаряд в поделението.

#Румяна Бъчварова #Божидар Лукарски #Иганово #ВМЗ Сопот #взрив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници