Цветан Василев подари „Ботев Пловдив“ на феновете

Цветан Василев подари „Ботев Пловдив“ на феновете
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветан Василев официално обяви, че прекратява взаимоотношенията си с пловдивския клуб "Ботев". На личния си сайт той публикува обръщение, в което съобщава, че се оттегля и преотстъпва акциите си. Той ще предостави безвъзмездно своя дял, притежаван чрез "Инфраструктура" АД, на сдружението на феновете "Сдружение за "Ботев", което и сега има дял в клуба.

Ето и пълния текст на обръщението:

Скъпи приятели,

Повече от девет месеца продължава драмата около КТБ, организирана от определен политико-икономически кръг и осъществена със силата на държавната машина. Икономическите и социалните последствия, за които предупреждавах от самото начало, са изключително сериозни. И всичко това, за да се удовлетвори алчността на една шайка, която очевидно е изгубила основните си източници на обогатяване.

През всичкото това време таях надежда, че те ще намерят сили да признаят грешката си, за да направим пораженията по-малки. Уви! Това не само не се случи, но под знамето на „защита на обществения интерес“ и с активната роля на днешното правителство и парламентарно представените политически сили, щурмът към придобиване на работещите и все още не контролирани от шайката активи, навлезе в решителна фаза. Фрапантно доказателство за това е отказът на Виваком, под диктовката на представляващите само себе си братя Велчеви, да подпише анекс към договора за спонсорство на отбора за 2015 година.

В условията на тотална атака, целяща пълното ми дискредитиране, всеки човек, всяка компания, дори всяка идея и мечта, свързани по някакъв начин с мене, са анатемосвани и поругавани.

Осъзнавайки всичко това и съобразявайки се с реалностите, реших, че най-добрият начин да Ви помогна на този етап е, като оставя нещата във Ваши ръце! Звучи тъжно, но повярвайте ми, че това е дълго обмисляно и много, много тежко взето решение. Аз разговарях с господин Веселин Бушев и той се съгласи, че най-добре е да бъдат прехвърлени безвъзмездно притежаваните от Инфраструктура АД акции в Ботев АД на Вашето сдружение, уважаеми фенове! Убеден съм, че придобивайки контрол над любимия клуб, Вие, скъпи приятели, ще намерите най-добрия начин със сила, воля и непоколебимост да излезете от неимоверно трудната ситуация. Господин Бушев изрази готовност да продължи да помага в рамките на възможностите си.

Скъпи приятели, съжалявам още веднъж, че не успях да завърша започнатото. Но Вие не се предавайте, продължете борбата!  Аз ще следя внимателно събитията и при всяка открила се възможност ще продължавам да помагам с каквото мога.

Горд съм, че макар и за кратко, бях част от легендата „Ботев“! Благодаря Ви за многото щастливи мигове, които ми доставихте! Кураж и напред!

Малко по-късно феновете на „Ботев” (Пловдив) благодариха на банкера, че е повярвал в тях. В сайта на бултрасите е публикувана декларация, в която те благодарят на Василев за направеното от него, а освен това заявяват, че няма да забравят хората, които са застанали на пътя на бившия собственик.

„Ние феновете на най-стария футболен клуб в България – „Ботев” (Пловдив) искаме сърдечно да благодарим на Цветан Василев за това, че повярва в нас. За огромните инвестиции, които направи в нашия любим клуб, нещо което никой не направи през последните 30 години. За базата, за стартирането на огромния проект - Стадион "Христо Ботев" (въпреки, че по ирония на съдбата остана недовършен), за десетките играчи, за школата...", се казва в декларацията.

Феновете посочват още, че отборът и привържениците му са "орисани да се справят с трудностите".

"Благодарим на Цветан Василев и му пожелаваме здраве и сила, за да не престава да се бори, никога. Знайте, че името ви вече завинаги е записано в 103 годишната "жълто-черна" славна история. Само „Ботев”!”, завършва декларацията на феновете.

#Цветан Василев #акции #отбор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници