Адвокатите на Сидеров настояват за по-леко обвинение

Адвокатите на Сидеров настояват за по-леко обвинение
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Адвокатите на Волен Сидеров направиха нов опит да отложат процеса. В понеделник те поискаха лидерът на "Атака" да получи по-леко обвинение, защото имало разминаване в двата текста, с които се иска сваляне на депутатския му имунитет. Според защитата във второто искане били посочени утежняващи вината обстоятелства. Съдът обаче не откри такива обстоятелства и процесът тръгна.

Сидеров отново не се яви, въпреки че пред Темида застанаха тримата полицаи, участвали в инцидента на летище Варна. Сред тях и служителят на реда, на когото националиста нанесъл лека телесна повреда. По думите им, още при пристигането им на аеропорта, Сидеров поискал да му предадат личните данни на пътника Димитър Бахнев.

Те отказали, което провокирало агресията на народния представител. След като размахал депутатската си карта, Сидеров започнал да ги обижда, блъска и в крайна сметка ударил с юмрук Костадин Колев. Полицаите обаче не бяха толкова словоохотливи пред медиите, след като дадоха показания и отказаха да коментират делото.

Припомняме, че в началото на 2014 г. по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от „Атака“, влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който бе ударен.

Това не бе първият инцидент на борда на самолет, предизвикан от партийния лидер. През 2010 г. Сидеров беше спрян на летището във Франкфурт след полет с „Луфтханза“, защото буйствал в самолета. По-късно той се извини на екипажа за поведението си.

 

#Волен Сидеров #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"