Самолет се разби в Алпите, загинаха 150 души (Обзор)

Самолет се разби в Алпите, загинаха 150 души (Обзор)
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-тежката авиационна катастрофа в Европа от години насам стана във вторник в Южна Франция. Пътнически самолет Airbus A320 със 150 души на борда се разби във Френските Алпи. Няма оцелели.

Полетът е на нискотарифната компания Germanwings, която е от групата на германския превозвач "Луфтханза". Самолетът e изпълнявал полет от Барселона до Дюселдорф.

В него са се намирали 144 пътници, четирима стюарди и двама пилоти. 45 от пътниците са били испанци, 67-германци. Жертви на злополучния полет са и 16 германски тийнейджири, които са били в Испания на разменни начала. На борда е имало и две бебета.

Първата черна кутия е открита на мястото на катастрофата.

Спасителен хеликоптер се е приземил близо до мястото. Спасителите са видели ужасяваща гледка. Най-голямата отломка е с размерите на автомобил.

Районът на катастрофата е отцепен от полицията, за да се осигури лесен достъп и работа на издирвателните екипи. Районът е труднодостъпен и затова спасителните операции се очаква да продължат дълго.

Около 300 спасители, 300 полицаи, десет хеликоптера и един военен самолет са мобилизирани за работа на мястото на катастрофата във френските Алпи. 

Катастрофиралият самолет не е подавал сигнал за опасност, а службата за контрол на въздушния трафик е съобщила, че има проблем с него, след като е изгубила контакт с екипажа.

Премиерът на Франция Манюел Валс заяви, че нито една версия за катастрофата на самолета А320 във френските Алпи не може да бъде изключена.

Служители на сигурността в Германия обявиха, че няма данни катастрофата на полет 4U9525 на Germanwings да е свързана с тероризъм.

Причините за инцидента до момента са неясни. Технически екип на Луфтханза е направил проверка на самолета А-320 ден преди катастрофата и той е бил изправен.

Президентът на Франция Франсоа Оланд ще придружи канцлера на Германия Ангела Меркел и премиера на Испания Мариано Рахой до мястото на катастрофата на самолета в Южна Франция в сряда.

#катастрофа #самолет #Южна Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници