Такева: Учителят трябва да работи в спокойна среда, ако искаме резултати

Такева: Учителят трябва да работи в спокойна среда, ако искаме резултати
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Синдикатът на българските учители подкрепя идеята на образователния министър проф. Тодор Танев за инкриминиране на физическото и психическото насилие над учителите. Това заяви председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, цитирана от "Фокус".

Преди дни просветният министър проф. Тодор Танев предложи обидите и агресията в училищата да бъдат третирани като престъпление. Според него инкриминиране трябва да има не само при физически посегателствата, но и при отправени обиди към учителите.

Тяакева уточни, че учителският синдикат е внесъл подобно предложение още през 2013 година. Според изследване на Синдиката на българските учители, от 2009 г., 45% от учителите търпят психическо насилие от ученици, родители и от своите работодатели.

Такева даде примери с родители, които подлагат на психически тормоз учителите заради оценки на децата им.

„Учителят трябва да бъде спокоен в класната стая, ако искаме да има резултат от неговата работа”, допълни Янка Такева. Той трябва да работи в спокойна среда, без да бъде подлаган на тормоз от страна на родители и ученици, каза още председателят на Синдиката на българските учители.

#45% #учители #психически тормоз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »