ЦСКА няма да сменя собствеността си, Инджов и Манджуков се отказаха от сделката

ЦСКА няма да сменя собствеността си, Инджов и Манджуков се отказаха от сделката
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ЦСКА няма да смени собствеността си. Причината е, че основните кандидат-купувачи Юлиян Инджов и Петър Манджуков са се отказали от сделката да поемат управлението на клуба, съобщава bTV.

Двамата бизнесмени излязоха със специална декларация, в която са описани и причините, поради оттеглянето им. От нея става ясно, че главен виновник за решението им сегашният председател на надзорния съвет на "червените" Александър Томов.

"С оказана от нас финансова подкрепа ние кредитирахме мажоритарния собственик с доверие, което до голяма степен позволи функционирането на клуба до момента. В момента се прави опит да ни бъде прехвърлена финансовата отговорност, което означава погасяване на всички стари задължения на клуба. До момента от ръководството, респективно от мажоритарния собственик, не ни е предоставена необходимата правна и финансова информация, въз основа на която да се вземе сериозно управленско решение за бъдещето на клуба“, се казва в декларацията.

Тексът обяснява още, че заради това несериозно поведение, в което не се знае цялата истина  за финансовото състояние на клуба, двамата се отказват от преговорите за придобиване на мажоритарния дял.

„Имахме най-доброто желание да помогнем на любимия клуб, но с всичките си действия мажоритарния собственик ни принуди да се откажем", се казва още в декларацията.

След новината за оттеглянето на Инджов и Манджуков паника обхвана футболистите на червения тим.
"Явно отиваме към фалит след всичко това, което става. Вече не знаем какво да мислим. Задълженията се трупат. Имаше някаква светлина в тунела, но тази новина ни изненада и притесни. След тази новина, не знаем кой ще тренира следобед, с оглед на новата ситуация в клуба", коментираха за Гонг играчи на "червените".

Футболистите вече обмислят какво да правят и как да реагират. Клубът от днес вече дължи две заплати на своите играчи и те спокойно могат да разтрогнат договорите си.

Малко след разпространението на декларацията от своя страна на официалния сайт на ЦСКА се появи друга неподписана декларация:

„Декларацията на лицата П.Манджуков и Ю.Инджов е достойна за съжаление. Причината не е в отказа им да помогнат на ПФК ЦСКА АД, а в използването на елементарни лъжи, които лесно могат да бъдат опровергани Оставаме с впечатлението, че намесата на двамата в делата на ПФК ЦСКА АД, атака им срещу Ст. Младенов, както и последните им действия са част от опит армейският клуб да бъде поставен на колене.

"Спомоществователството" на П.Манджуков и Ю.Инджов в края на 2014 година е свързано с принудителен залог на големи пакети акции и с висока лихва от 7%. Смешно и несериозно е изявлението, че на тях им е било отказвана информация за финансите на клуба. За това са свидетели десетки служители, начело с изпълнителния директор на ПФК ЦСКА АД Александър Тодоров, които работеха през цялото време лично с Инджов и които отговаряха на всяко негово искане. Ще направим всичко възможно, за да се спаси клубът, както сме правили досега. Имаме резервен, по който се работи в момента“.

#ЦСКА #собственост #сделка #Юлиян Инджов #Петър Манджуков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници