Реформаторите предлагат Иван Иванов за шеф на КЕВР

Реформаторите предлагат Иван Иванов за шеф на КЕВР
A A+ A++ A

Реформаторският блок издига кандидатурата на шефа на софийската организация на ДСБ Иван Иванов, който е енергиен експерт, за председател на Комисията по енергийно и водно регулиране.

Пред журналисти депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров коментира в парламента, че Иван Иванов е самостоятелна кандидатура на РБ, а не съвместна с ГЕРБ.

От името на ГЕРБ бившият директор на АЕЦ "Козлодуй" и сега депутат Валентин Николов обяви, че партията му има две кандидатури за шеф на КЕВР, но засега отказа да съобщи техните имена.

"Иван Иванов е човек със сериозен авторитет и много опит като преподавател и колега в парламента, човек с безупречна репутация. Такъв председател не сме имали, дано да бъде избран", каза Мартин Димитров.

На въпрос дали е търсено съгласие от ГЕРБ да подкрепят кандидатурата на Иванов той отговори, че "Иванов е толкова качествена кандидатура, че много хора ще го подкрепят" и изрази надежди, че ГЕРБ ще бъдат сред тях.

Запитан каква е възможността ГЕРБ да подкрепят кандидата на РБ Валентин Николов обясни, че решението ще бъде взето след изслушване на всички кандидати. "Ние имаме двама кандидати, които сме предложили, но ще търсим консенсус във връзка с председателя и няма да налагаме мнение. Спрели сме така, че всички партии да имат квотен принцип и да има консенсус във връзка с комисията", добави той.

#Иван Иванов #Реформаторският блок #КЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници