7 години затвор получи шеф на избирателна комисия

7 години затвор получи шеф на избирателна комисия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

7 години лишаване от свобода получи председателят на Общинската избирателна комисия в Русе адвокат Иван Иванов. Русенският окръжен съд прие за доказана вината му в имотна измама.

Иванов ще трябва да плати и глоба от 17 000 лева.

Според прокуратурата през 2009 година Иванов заедно с други лица е подпомогнал трето лице да извърши сделка с недвижим имот, за който е знаел, че е придобит чрез тежки умишлени престъпления, както и че е извършил финансови операции със средства, за които е знаел, че са придобити по престъпен начин.

Собственичката на имота Росица Костадинова е работила в Италия, а купувачите – семейство Албена и Меджид Ростон, са платили в брой 34 000 евро. Те са направили и скъп ремонт, а впоследствие, когато Костадинова се е върнала от чужбина, са разбрали, че са измамени.

Иван Иванов е лишен и от правото в продължение на 7 години да упражнява адвокатска професия.

Другите трима обвиняеми също получиха ефективни присъди от по 6 години лишаване от свобода. Пламен Пенчев получи наказание от 5 години лишаване от свобода и 10 000 лева глоба. На 6 години затвор и 15 000 лева глоба беше осъден Ангел Ангелов, а четвъртият подсъдим Венелин Манолов – на 6 години и 15 000 лева глоба.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново.

#Русе #Иван Иванов #имотна измама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"