1000 бойци на НАТО кацат на полигона "Ново село" през април

1000 бойци на НАТО кацат на полигона "Ново село"  през април
A A+ A++ A

Около 1000 чужди военнослужещи ще пристигнат на 15 април за едно от най-големите международни учения на полигона "Ново село" до Сливен.

Преди това, от 28 март до 15 април, ще има друго голямо учение на същия полигон, пише в. "Труд" в утрешния си брой.

От март до края на ноември традиционно е период на засилени учения за Българската армия. "Българската армия трябва да прави учения и тренировки, защото това е задачата на всяка една професионална армия", е заявил министърът на отбраната Николай Ненчев. По думите му не може да се прави компромис с бойната готовност, тъй като това би означавало компромис с националната сигурност.

В рамките на тренировките трите вида въоръжени сили - сухопътни, военновъздушни и военноморски - ще участват в около 70 учения. Българските въоръжени сили ще бъдат част от над 20 учения в други страни - Гърция, Румъния, Албания, Полша, Германия и Украйна.

Транспортни самолети С-27J Spartan, C160 Transall и C-130 Hercules от армиите на България, Германия, Италия и Франция тренират тези дни разтоварване на контейнери на закритото преди години военно летище до пловдивското с. Чешнегирово.

#Ново село #учения #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"