Манолова ще внася закон за частния фалит

Манолова ще внася закон за частния фалит
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Депутатът от БСП Мая Манолова ще внесе закон за частния фалит. Това заяви самата тя в ефира на Нова телевизия.
По думите й такъв текст е нужен.

„Вчера постигнахме много голяма победа, която е на гражданите, срещу монопола и частните съдебни изпълнители - срещу банките, топлофикациите, мобилни оператори, които събират вземанията си с частни съдебни изпълнители”, заяви Мая Манолова, визирайки подкрепата на първо четене на нейно предложение за промени в Закона за частните съдебни изпълнители. Депутатите в парламента, в това число и ГЕРБ гласуваха „за“.

Въпреки подкрепата за Закона за частните съдебни изпълнители на първо четене, Манолова подчерта, че от ГЕРБ са отхвърлили промените в ГПК.

„Много често заради едно задължение, събирано през частния съдебен изпълнител, без гражданинът даже да разбере, че е обект на принудително изпълнение, една сутрин се събужда със запорирано трудово възнаграждение, сметки, даже и с изнесени за продажба имоти”, обясни Мая Манолова.

По думите ѝ има и случаи, в които длъжникът се оказва, че не дължат, даже са надплатили част от задълженията си, но докато доказват това пред съда, имотът им е изнесен и продаден.

С промените в Закона частните съдебни изпълнители няма да могат да начисляват такси, които са по-големи от дълга.
„Обмислям между първо и второ четене да предложа таксите да не могат да надвишават половината от задължението”, обясни Манолова.

За нея обаче най-важно е да бъдат подкрепени промените в ГПК.

В същото време Манолова обяви още, че си плаща кредитите, макар да не й е никак приятно.

„Да, и аз като почти всеки български гражданин, имам кредити. Като адвокат в крайна сметка прецених, че по-добре е да вземеш кредит и да го плащаш, отколкото да отлагаш осъществяването на една идея“, заяви Манолова.

#Мая Манолова #закон #частни съдебни изпълнители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"