Трета победа за Сесил Каратанчева в Маями, добър старт на Пиронкова

Трета победа за Сесил Каратанчева в Маями, добър старт на Пиронкова
A A+ A++ A

Българската тенисистка Сесил Каратанчева продължава с добрите си изяви на силния турнир в Маями. Втората ни ракета днес започна успешно и участието си в основната схема, отстранявайки представителката на домакините Лорън Дейвис с 6-3 7-6(5).

Следващата съперничка на Каратанчева ще бъде поставената под №21 в основната схема Гарбине Мугуруса, която в  момента се намира под №19 в WTA ранглистата.

Вчера Цветана Пиронкова стартира успешно участието си в тазгодишното издание на турнира в Маями. Най-добрата  българска ракета победи с 6-4, 6-3 украинката Катерина Козлова. 1 час и 19 минути бяха нужни на Цвети, за да надиграе преминалата през квалификации съперничка.

Българката реализира 5 пробива и допусна 3. Пиронкова загуби само 6 точки при вкаран първи сервис, но от друга страна  успя да вкара само 41% от изпълненията си при първо подаване.

След серия от пробиви в откриващия сет пловдивчанката спечели пет последователни гейма, за да поведе с 6:4 и 2:0. До края на мача Цвети беше по-стабилна на собствен сервис и взе сета с 6:3, а с това и мача.

В следващия кръг Пиронкова ще се изправи срещу Флавия Пенета, която победи по-рано през годината с 6:3, 7:6(4).

#спорт #тенис #Сесил Каратанчева #Цветана Пиронкова #Цвети Пиронкова #турнир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »