Разбилият се във Франция самолет е бил на автопилот преди инцидента

Разбилият се във Франция самолет е бил на автопилот преди инцидента
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Разбилият се във Франция самолет е бил на автопилот преди инцидента. Той е започнал снижаването си над град Тулон. Това заяви прокурорът на Марсилия Брис Робен.

Записът на черната кутия показа, че командирът на полета е излязъл от пилотската кабина, но причината за това все още не е известна. Записът показва, че той се опитал да се върне в кабината, но тя била заключена. Там останал втория пилот, който не отворил вратата.

Стана ясно още, че според разследващите именно вторият пилот е задействал снижаването на разбилия се самолет.

Робен уточни, че не използва думата „самоубийство“ за действието на пилота, тъй като „обикновено когато човек се самоубива, го прави сам“.

Стана ясно още, че вторият пилот е 28-годишният германски гражданин Андреас Любитц. Той не е бил регистриран в списъка на издирвани терористи. Според прокурора все още няма причини да се смята, че падането на самолета А320 във френските Алпи е терористична атака.

Той добави, че пътниците на самолета не са знаели за сблъсъка "до последния момент", тъй като на записа не се чува плач или писъци до последно. Според прокурора 150-те души на борда са загинали незабавно при удара.

Пътническият самолет Ербъс А320, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф се разби в труднодостъпен район на височина над 2000 метра във френските Алпи. На борда се намираха 150 човека - 144 пътници и 8-членен екипаж.

#самолет #Франция #пилот #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"