Разследващи търсят сведения за копилота в дома му

Разследващи търсят сведения за копилота в дома му
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Немските служители на реда обградиха предполагаемия дом на втория пилот на самолета „Еърбъс” А320, който се разби на 24 март в Южна Франция. Охранителните мерки около къщата в град Монтабаур, Западна Германия, са предприети, след като стана ясно, че Андреас Любиц умишлено е предизвикал катастрофата, при която загинаха 150 души, съобщава Би Би Си.

Към момента разследващите са насочили усилията си към повече информация за миналото на пилота и ще разговарят с неговото семейство. Ще се опитат да разберат дали е дължал пари, бил ли е недоволен от нещо и т.н.

Целта им е също да разберат дали е бил по-сериозно обвързан с религиозните му вярвания, както и дали е имал проблеми със закона или пък несподелена любов.

Припомняме, че според „Билд" 28-годишният Любиц има 630-летателни часа. Присъединил се е към Germanwings през септември 2013 година - директно от училище за пилоти на „Луфтханза" в Бремен.

Смята се, че през септември 2013 година Любиц е получил сертификат за летене от Федералната авиационна администрация. От клуб на летци, в който е членувал 28-годишният пилот отбелязаха в съобщение, че той членува от тинейджър и че е искал винаги „да реализира мечтата си да лети".

#Андреас Любиц #Луфтханза #Алпи #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"