Меркел е потресена от действията на копилота

Меркел е потресена от действията на копилота
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел е потресена от развоя на разследването по авиокатастрофата в Алпите. По думите й е трудно да се проумее, че помощник-пилотът от авиокомпанията Germanwings Андреас Любиц може умишлено да е катастрофирал самолета във френските Алпи, като предизвиква смъртта на 150 души.

Според нея действията на втория пилот добавят ново и напълно неразбираемо измерение към трагедията.

"Тази новина ме потресе много дълбоко. Тя надминава всичко, което мога да си представя. Това е ужасяващ товар за семействата на жертвите в тези дни, изпълнени със страдание. Не знаем всички причини", продължи канцлерката и обеща, че Германия ще направи всичко възможно, за да помогне на следствието.

Междувременно, колегите на Любиц от авиоклуба "Вестервалц" го определят като "много мил и възпитан млад човек". „Нямам думи! Нямам никакво обяснение! Андреас беше много симпатичен млад човек. Беше много забавен, а понякога беше малко затворен”, разказа пред „Ройтерс” инструкторът от авиоклуба Петер Рюкер. 

Припомняме, че 28-годишният Андреас Любиц е от Монтабаур в Рейнланд-Пфалц. Има 630-летателни часа. Присъединил се е към Germanwings през септември 2013 година - директно от училище за пилоти на „Луфтханза" в Бремен. Смята се, че през септември 2013 година Любиц е получил сертификат за летене от Федералната авиационна администрация. От клуб на летци, в който е членувал 28-годишният пилот отбелязаха в съобщение, че той членува от тинейджър и че е искал винаги „да реализира мечтата си да лети".

 

#Ангела Меркел #Луфтханза #Андреас Любиц #самолет #Алпите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »