Взрив и пожар в блок в Манхатън рани десетки

Взрив и пожар в блок в Манхатън рани десетки
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Дванадесет души са пострадали при взрив и частично рухване на жилищна сграда в Манхатън, Ню Йорк, предадоха информационните агенции. Четирима от ранените са в критично състояние.

След взрива сградата е избухнал пожар, който е обхванал няколко етажа от сградата. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи, че вероятно огънят е причинен от изтичане на газ. Предполага се, че то е предизвикано от строители, които са повредили газопровод в ресторант, намиращ се на първия етаж.

„Чухме силен звук, след което трима или четирима души паднаха на улицата”, разказа Шамем Нур, касиер в ресторант близо до мястото на инцидента. „Хората започнаха да тичат и да крещят”, сподели още той.

Строителен работник, станал свидетел на взрива разказа, че хора от другата страна на улицата са били покосени от ударната вълна. Свидетел разказа, че е видял мъж, който се придвижва по пожарния изход на сградата към покрива малко преди експлозията.

Пожарът е засегнал и четири от близките сгради. Впоследствие беше съобщено и за частично рухване в една от тях. Хората от застрашения район са евакуирани.

Според спасителите е възможно под отломките за има хора. Има опасения, че сградата може да рухне напълно.

Предполага се, че взривът е станал малко след 22.00 българско време в четвъртък вечер.

#Ню Йорк #пожар #Манхатън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"