Нова версия: Вторият пилот преживявал лична драма преди катастрофата

Нова версия: Вторият пилот преживявал лична драма преди катастрофата
снимка: Туитър
A A+ A++ A

Нова версия се появи за причината, поради която пилотът Андреас Лубиц е предизвикал фаталната самолетна катастрофа във Франция. 28-годишният пилот вероятно се е опитвал да преживее провалена връзка, когато преднамерено е насочил самолета Airbus A320 към склоновете на френските Алпи, убивайки себе си и още 149 души на борда, съобщава „Билд“.

Германското издания посочва, че Лубиц пилотът е имал проблеми с приятелката си, с която са били сгодени. Появиха се твърдения, че двойката е трябвало да се ожени следващата година. Според непотвърдена информация пилотът е преживявал тежко раздялата.

Версията се появи само часове, след като полицията, разследваща инцидента, обяви, че е направила разкритие по време на четиричасовото претърсване на апартамента на Лубиц, който според сведенията е споделял с приятелката си. Полицията отказа да разкрие подробности за потенциалния пробив, но подчерта, че предсмъртно писмо няма.

По-рано стана ясно, че Лубиц е имал психични проблеми и дори е продължавал да ходи на психолог преди катастрофата. Той е страдал от депресия и изтощение, които са задържали кариерното му развитие. Въпреки това обаче той е минал всички психологически тестове и е бил смятан за годен да управлява самолет.

„На мен ми се струва, че тъжният човек може да убие себе си и приятелката си, но не може да катастрофира цял самолет. Според мен тук има по-сериозна психоза, ако има психоза. Аз мисля, че тероризмът също е психоза“, коментира версията психологът д-р Давид Йерохам в ефира на БНР.

„Самоубийства, които повличат масови жертви, не се случват често, но доколкото разбирам в авиацията има няколко подобни случая на пилоти, които са катастрофирали нарочно своите самолети поради някакво психическо разстройство“, заяви още експертът.

По думите му тези случаи, може би, са подобни на различни случаи на масови убийства, сектантски убийства, ритуални убийства и т.н.

„Винаги в нас има една ирационална част, която воюва срещу съзнателната ни рационална част и може да ни завладее“, заяви още Йерохам и посочи, че повечето хора се страхуват от нея.

#пилот #Франция #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »