Елена Маркова е новият директор на Агенцията по вписванията

Елена Маркова е новият директор на Агенцията по вписванията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията е Елена Маркова, която до момента заемаше длъжността на заместник на изпълнителния директор, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Досегашният изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Венцислав Спирдонов е освободен въз основа на текст от Закона за администрацията, който позволява на назначаващия орган да извърши уволнение по своя преценка без предизвестие.

При дни приключи проверка в агенцията. В доклада след проверката се казва, че има нарушения в работата на длъжностните лица по вписванията, в организацията на работата в Търговския регистър, практиката по договорите за възлагане на обществени поръчки и контрола върху тяхното изпълнение и др.

Комисията по проверката препоръчва дълъг списък от организационни мерки за отстраняване на констатираните пропуски и несъответствия, сред които търсене на дисциплинарна отговорност от длъжностните лица по регистрация, допуснали нарушения при изпълнение на служебните им задължения.

#Елена Маркова #Агенцията по вписванията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"