Петър Москов: Уволненият доктор Пандев е отговорен за Лимончо и Портокалчо

Петър Москов: Уволненият доктор Пандев е отговорен за Лимончо и Портокалчо
Петър Москов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Уволненият шеф на болницата в Благоевград д-р Владимир Пандев е отговорен за случая с Лимончо и Портокалчо, заяви здравният министър Петър Москов пред Клуб Z.

Повод за коментара е, че в петък в парламента дойде уволненият от Петър Москов директор на МБАЛ Благоевград д-р Владимир Пандев, който се оплаква, че е освободен по незаконен начин. Пандев обяви, че от трибуната на НС Москов си е позволил да издава присъди, въпреки че при всички проверки на МБАЛ Благоевград не е констатирано нарушение и няма административен акт срещу него. Пандев обяви, че според него причина за уволнението е фактът, че министър Москов е станал защитник на частни интереси в болницата.

Москов неведнъж е заявявал, че ще се раздели с всички директори на болници, които не спазват правилата. Без значение кое лечебно заведение управляват.

"Болницата, в която агресивно съм сменил изпълнителен директор, е в Благоевград, а цялата преписка за Благоевград е в прокуратурата", призна в средата на месеца Москов и увери, че мерките му не са свързани с планове за партийни назначения.

Москов направи изказване преди време от парламентарната трибуна, че Лимончо и Портокалчо изплуват от доклад за проверка на Инспектората на министерството в държавна болница. Пациентите са влизали с една диагноза, а реално са ги записвали с друга, която е двойно по-скъпа. Той се закани да уволни ръководствата на всички болници, които използват подобни практики.

#Петър Москов #Москов #Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"