Писъци на пътниците записани в последната минута от фаталния полет

Писъци на пътниците записани в последната минута от фаталния полет
A A+ A++ A

В последните минути от фаталния полет 4U 9525 на "Джърмън уингс" се чуват и писъците на пътниците, това е съобщил прокурор от разследващия екип.

Сайтът Live Leak публикува аудиозапис, за който твърди, че е на последните 60 секунди преди самолетът да се разбие във френските Алпи във вторник.

Прокуратурата вече е категорична, че авиокатастрофата е резултат от съзнателните действия на втория пилот.

От френското обвинение обясниха подробно по минути какво се е случило в първия половин час на полета. Прокурорът разказа как капитанът е излязъл от кабината, оставяйки контрола в ръцете на своя помощник Андреас Лубиц.

След това опитвайки да се върне, остава заключен отвън. Капитанът започва да чука и да блъска по вратата, но без резултат.

Германските прокурори са открили доказателства за психично заболяване на втория пилот

Те не разкриват какво е заболяването на Андреас Лубиц, но обясняват, той го е прикривал от работодателите си.

Порано днес "Тагесшпигел"публикува данни, че Лубиц се е лекувал в университетската клиника в Дюселдорф от депресия. Според "Билд" пък преди шест години пилотът е прекъснал обучението си заради психично разстройство. Около година и половина са му правени медицински изследвания заради психиатрични проблеми, твърди изданието.

"Конфискувани документи с медицинско съдържание сочат, че е имало заболяване и показват какво е било лечението от лекарите", сочат от прокуратурата в Дюселдорф, като се позовават и на намерените накъсани на парчета болнични листове. В тях е било посочено, че той не е в състояние да работи.

 

#самолет #запис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници