Носителят на "Икар" Никола Анастасов: Театърът е надежда и спасение на света

Носителят на "Икар" Никола Анастасов: Театърът е надежда и спасение на света
A A+ A++ A

Любимецът на няколко поколения актьор от Сатирата Никола Анастасов получи признание от театралната гилдия с наградата на Съюза на артистите в България за изключителен творчески принос. Със статуетката "Икар" в ръце той поздрави колегите си с Международния ден на театъра 27 март.

Ани Вълчанова и Марин Янев се окичиха с "Икар" за главна женска и мъжка роля, а Елена Телвис и Юлиян Вергов взеха статуетките за поддържащи роли.

За най-добър спектакъл за 2015 бе отличена постановката на Народния театър „Каквато ти ме искаш” на режисьора Теди Москов.

„Икар” за режисура спечели Марий Росен за спектакъла „Влиянето на гама-лъчите върху лунните невени”.

"На 83 години съм и се чувствам страшно смешен. Да играеш на тези години… И то с "Икар"! Очаквам и аз да "литна" всеки момент с крилете му, каза именитият актьор Никола Анастасов минути преди церемонията.

"Днес е празникът на театъра, а ние цял живот това правим – играем. Играем на сцената и мечтаем пак да играем. Дори да не можем, пак сънуваме, че играем", каза още актьорът.

Според Никола Анастасов, театърът е надежда, спасение на света. Затова и всички го обичат. "Докато идвах насам, макар и да вали, по улиците бе пълно с хора, които искат да се допрат до "Икар". Тази магия е театърът, подчерта той.

#Икар #Никола Анастасов #Марин Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"