Андреас Лубиц бил обсебен от Алпите, искал светът да го запомни

Андреас Лубиц бил обсебен от Алпите, искал светът да го запомни
Снимка на Лубиц от 2009 година. Източник: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Помощник-пилотът Андреас Лубиц, за който се предполага, че умишлено е разбил Еърбъс 320 в Алпите и така е предизвикал смъртта на още 149 души, бил добър познавач на мястото на катастрофата. Възпитаник на авиоучилището в Монтабаур, което е посещавал Лубиц, заяви пред Би Би Си, че вторият пилот е летял с планер над мястото, където стана катастрофата. Според Дитер Вагнер това се е случило преди няколко години.

Пред френския вестник Le Parisien Вагнер твърди, че вторият пилот бил много разпален по Алпите и дори обсебен от тях.

От друга френска медия - Metro News разбираме, че Лубиц е ходил на почивки в местен летателен клуб с родителите си от деветгодишна възраст. Цитирайки „приятел на родителите му”, изданието обяви, че Андреас е изглеждал като „нормално момче”.

В събота немският "Bild" публикува интервю с бившата приятелка на Андреас Лубиц. Тя споделя, че щом чула за самолетната катастрофа, си спомнила следните думи на Лубиц:

"Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система, целият свят ще научи името ми и ще го помни". Ако е извършил подобно нещо, то е защото е разбрал, че заради здравословни проблеми няма да се сбъдне голямата му мечта да работи в Луфтханза като командир на екипаж и пилот на далечни полети, казва 26-годишната стюардеса Мария. Тя обяснява пред "Билд", че се разделила с Лубиц, тъй като ставало все по-ясно, че той има проблем. "Когато спорехме за нещо, той избухваше и ми крещеше. През нощта се будеше и викаше: "Пропадаме", защото имаше кошмари".

Припомняме, че в петък стана ясно от разследващите прокурори информацията, че Лубиц е имал и болничен лист за фаталния ден. Според германските обвинители в дома на 28-годишния мъж в Дюселдорф били открити медицински документи. Сред тях бил и болничният с дата 24 март. Документът обаче бил скъсан.

Помощник-пилотът и 149 пътници загинаха, след като полет на Germanwings се разби във френските Алпи.

Данните от черната кутия на самолета показват, Лубиц нарочно е започнал снижаване на самолета, докато капитанът на полета е бил извън пилотската кабина. 

#Андреас Лубиц #самолет #катастрофа #Алпите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"