Властта насочва усилия в превенция на щети от наводнения

Властта насочва усилия в превенция на щети от наводнения
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трябва да се насочим към превантивни действия и мерки. Включително по отношение на инфраструктурата, превантивно да се предприемат действия, а не да се справяме впоследствие с щетите, защото е много по-тежко и опасно да се справяме впоследствие с възникнали щети.

Това заяви в събота министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, във връзка с идеята за общински фонд за бедствията и дали държавата трябва да се включи в него.

"Държавата разполага с един фонд, колкото и да е ограничен - на Междуведомствената комисия, обсъждат се и решения за така наречения катастрофичен пул, където водещи са Министерството на финансите и Министерството на вътрешните работи. Доколкото знам има сформирана и работна група, която се очаква да излезе с предложение за законодателни инициативи", уточни министър Василева.

„Всяка една възможност трябва да бъде използвана, защото безспорно това е предизвикателство. Щетите са големи, финансовите ресурси са ограничени. Възможности трябва да бъдат търсени. Финансовият инструмент Европейски фонд „Солидарност” също трябва да бъде използван така, че да се подпомогне справянето с щетите”, допълни още тя по отношение на щетите от бедствия.

#Ивелина Василева #бедствия #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"