След авиокатастрофата: Няма трупове, само части от тела

След авиокатастрофата: Няма трупове, само части от тела
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Нито едно цяло тяло. Пред този ужас се изправят спасителите от мястото на катастрофиралия във вторник "Еърбъс А320" в района на френските Алпи. До момента са открити около 600 части от тела. Във Франция пристигнаха родственици на загиналите в катастрофата, за да предадат на следствието лични вещи на пасажерите, от които могат да се извлече ДНК за опознаване на частите от тела.

В събота (28 март) изтече и аудиозапис, за който се твърди, че е от борда на разбилия се в Алпите самолет, бе публикуван от НТВ.ру. Записът е от последната минута живот на 150-те души на борда. На записа се чуват шумът на двигателите, виковете на пътниците, чести глухи удари и звукът на сигналните системи.

Официално потвърждение за истинността на записа обаче към момента няма. Чуйте записа ТУК.

Национална траурна церемония в памет на 150-те жертви на трагичната катастрофа е предвидена за 17 април в Кьолнската катедрала, предаде АФП, като се позовава на официален източник. Ще присъстват канцлерът Ангела Меркел и президентът на федералната република Йоахим Гаук, съобщи говорителка на провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Поканени са семействата и приятелите на загиналите, както и представители на други страни, засегнати от катастрофата.

 

#Алпите #катастрофа #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »