HTC T1H се очертава като 8.9” таблет с чипсет AllWinner

HTC T1H се очертава като 8.9” таблет с чипсет AllWinner
A A+ A++ A

След слуховете, че HTC One E9, One E9+ и One M9+ ще дебютират през следващите дни изглежда, че това няма да са единствените устройства от висок клас, които компанията ще лансира скоро. Потребителят на китайската социална мрежа Weibo upleaks наскоро публикува информация, че HTC работят върху нов 8.9-инчов таблет, разработван в партньорство с китайския оператор China Mobile. Въпросният таблет може да дебютира на пазара още през май т.г., твърди източникът.

Налице е и изчерпателен списък със спецификации. Сред по-интересните аспекти на устройството е използваният процесор – според upleaks, HTC T1H ще разчита не на традиционните чипсети от Qualcomm или Mediatek, а на 8-ядрен процесор AllWinner H8 с тактова честота 2.2 GHz, произведен по 28nm процес. Използваният графичен чип е PowerVR SGX544. Другите важни технически характеристики включват 2GB RAM, 16GB / 32GB ROM и 8.9-инчов QXGA дисплей (2048 х 1530 пиксела).

Фронталната камера е 1.6-мегапикселова, а задната - 8-мегапикселова. Таблетът ще работи с Android 5.0 с добавен интерфейс Sense 7. Налице са два високоговорителя, а корпусът е с дебелина само 7.88 mm, въпреки голямата вградена батерия с капацитет 6700 mAh. Твърди се, че ще има две различни версии на таблета - а именно T1H Wi-Fi и T1H LTE. Информация за цената за момента липсва, но се очаква той да бъде по-евтин от конкурентите си в този пазарен сегмент.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"