Телефоните с характер LG AKA ще се продават и извън Южна Корея

Телефоните с характер LG AKA ще се продават и извън Южна Корея
A A+ A++ A

Спомняте ли си смартфоните LG AKA, които корейската компания пусна в края на миналата година в родината си? Необичайният експеримент с формата на устройствата явно се е оказал успешен и моделите ще достигнат и до други пазари в опит на компанията да отличи продуктите си от тези на конкурентите. Смартфоните имат свой характер представен от 4 различни типа – например жълтия се влюбва често, а розовия е винаги на диета. Устройствата имат и анимирани очи, когато бъдат поставени в специалните им калъфи, оставащи открита горната част на екрана.

Със сигурност този подход няма да допадне на всеки, но компанията смята, че е време производителите на смартфони да спрат с надпреварата при хардуера и да обърнат внимание на създаването на връзка с потребителите с по-нетрадиционни методи. За да си осигури отличителни продукти LG е работила съвместно с корейското анимационно студио TUBA Entertainment, което стои зад популярния в страната сериал Larva. То е помогнало и за създаването на новия сериал Rotary Park, който може да се гледа в YouTube.

Всеки от смартфоните AKA идва с малка фигурка, която може да се превърне в 3D модел след заснемането й с телефона. След това може да бъде използвана за селфи снимки. Устройствата са получили и допълнителни визуални допълнения – например серия от очила и мигли, които потребителите да използват с анимираните очи на всеки от героите. Телефоните от серията AKA вече се продават в Хонконг, а скоро ще дебютират в Китай, Тайван, Сингапур и дори Турция. В хардуерно отношение моделите предлагат четириядрен чипсет с честота 1.2GHz, 5“ HD IPS дисплей, 1,5GB RAM, 16GB вградена памет, 8МР камера с лазерен автофокус и батерия с капацитет 2610 mAh.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »