Над 4000 случая на агресия регистрирани в училищата

Над 4000 случая на агресия регистрирани в училищата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от 4000 случаи на агресия в училищата са регистрирани от началото на учебната година досега. Това заяви министърът на образованието проф. Тодор Танев.

Най-много са случаите на физическа агресия, следвани от тези на вербална агресия, вандализъм или т.нар. неадресирана агресия, психологически тормоз и виртуален тормоз.

310 са случаите на агресия от ученици или родители над учители. Регистрирани са и 92 случая на агресия от страна на учители над родители или деца.

Според синдиката на учителите 45% от учителите са били обект на физически или вербални нападки.

Проф. Тодор Танев обяви, че МОН работи съвместно с други ведомства, за да се намерят дългосрочни решения на проблема. Той посочи, че разчита много на съвместната работна група с Министерство на вътрешните работи, като утре ще има среща с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Образователният министър коментира още, че във възпитанието на учениците трябва да се включат не само родители и ученици, но и друг вид авторитети - футболни звезди, актьори от сериали и т.н., а министерството да бъде катализатор на този процес.

МОН вече ще разполага със своя официална страница във "Фейсбук", която ще се поддържа от служителите.

#МОН #Тодор Танев #образование #агресия #ученици #учители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »