Разследването на убийството на Немцов е в задънена улица

Разследването на убийството на Немцов е в задънена улица
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руската опозиция обвини следствието, че разследването на убийството на опозиционния политик Борис Немцов е в задънена улица.

"Независимо от откриването на заподозрени, следователите не успяват да доведат делото до разкриване на поръчителите", заяви сътрудникът на Немцов Иля Яшин в интервю за Интерфакс.

Според него, политическо противодействие пречи да се установят виновните за престъплението. Другият проблем е, че правоохранителните органи не са в състояние да водят пълноценни следствени действия по отношение на заподозрени лица, които са на територията на Чечения.

"Това означава, че разследването ще продължи да буксува", коментира Иля Яшин.

По данни на следствието, мъж, който се е представил като Руслик, е осигурил на изпълнителите автомобил и пистолет. Той е обещал на наемниците по 5 милиона рубли, ако задачата бъде изпълнена, съобщи "Комерсант".

Мъжът все още не е обявен за издирване, тъй като продължава събирането на данни за неговото участие в престъплението. За него е споменал единствено Заур Дадаев, за когото се смята, че е извършител на убийството.

Бившият руски вицепремиер и опозиционер Немцов бе застрелян на 28 февруари късно вечерта на Москворецки мост в центъра на руската столица. ЕК призова за независимо международно разследване. Дъщерята на Немцов пък заяви, че руският президент Владимир Путин носи политическата отговорност за смъртта на баща й. 

#Борис Немцов #Немцов #Иля Яшин #Заур Дадаев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници