Главният дизайнер на HTC напусна поста само след година

Главният дизайнер на HTC напусна поста само след година
A A+ A++ A

Ако една технологична компания акцентира толкова много на дизайна, няма как да не сметнем, че нещо не е наред, когато един от основните й дизайнери напусне поста си. Вицепрезидентът на HTC по индустриален дизайн - Йона Бекер, оповести в Twitter, че напуска тайванската фирма. За всеобща изненада напускането му е само година след поемането на поста от предшественика си Скот Кройл. С оттеглянето на Кройл и Бекер обаче Клод Зелуегър остава единственият представител на One & Co - компанията за дизайн, която HTC изкупи в края на 2008 година, - начело на екипа за дизайн в компанията.

Според разпространено официално изявление на HTC Бекър ще бъде наследен от креативния директор Даниъл Хунд. Основното внимание на Хунд ще е насочено към смартфоните, докато Зелуегър ще продължава работата си по „свързани продукти“ като RE Vive и RE Camera. Вестта за напускането на Бекър идва само седмица след трусовете на най-високо ниво в HTC - дългогодишният изпълнителен директор Питър Чоу официално предаде щафетата си на председателката на борда Шер Уонг, за да се концентрира върху новата Лаборатория за бъдещи разработки на компанията.

Все още не е известно защо Бекър е напуснал HTC толкова скоро след Кройл, но вътрешни източници на Engadge твърдят, че в компанията в момента има нарастваща борба за влияние между дизайнерите и отдела за продажби. Друг източник твърди, че преходът от използваната в M8 основна камера UltraPixel към 20-мегапикселния камерен модул в M9 е ясен пример за тази борба. В последните години HTC изгубиха още няколко основни фигури в маркетинга, дизайна и продуктовия мениджмънт, изиграли водеща роля във възхода на компанията. Глобалният пазарен дял на HTC в момента е спаднал до 2% от двуцифрено число преди три години и фирмата губи пазарен дял както от Apple и Samsung, така и от бюджетни играчи като Xiaomi.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"