На борда на "Коста Конкордия" е имало кокаин на калабрийската мафия

На борда на "Коста Конкордия" е имало кокаин на калабрийската  мафия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Италианският круизен кораб "Коста Конкордия", който претърпя корабокрушение през 2012 г., е превозвал голяма партида кокаин на калабрийската мафия Ндрангета, съобщава италианският вестник "Република".

Изданието разполага със запис на разговор между членове на Ндрангета, от който става ясно, че член на екипажа е помогнал наркотикът да бъде качен на кораба. Освен това се знае, че мафиотите използват луксозните кораби на компаниите Норуиджън круиз лайнс и Ем Ес Си Круизиз, които плават между Европа, Северна Америка и Карибите, за да пренасят наркотици.

Капитанът на "Коста Конкордия" ще лежи 16 години в затвора. Такава присъда получи през февруари Франческо Скетино, който бе признат за виновен за смъртта на 32 души.

Според обвинението той не е действал адекватно и напуснал кораба преди пътниците. Магистратите дадоха 10 години затвор за неволното причиняване на смърт на повече от един човек, 5 години за предизвикването на катастрофата и 1 година за това, че Скетино е напуснал кораба преди пасажерите да бъдат евакуирани.

Корабът Коста Конкордия потъва, след като на 13 януари 2011 г. по време на рискована маневра се удря в скали край италианския остров Джилиопо. Плавателният съд с 4229 пътници от 70 страни на борда се наклонил, правейки невъзможно пускането на повечето спасителни лодки веднага след вдигането на тревога.

#"Коста Конкордия"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »