Девет университета вдигат таксите

Девет университета вдигат таксите
A A+ A++ A

Девет университета планират леко повишение на студентските такси от новата учебна година. Това се разбира от проект за постановление на кабинета на страницата на портала за обществени консултации. Очаква промените да вляязат в сила през май.

Сред тях не е най-голямото висше училище у нас Софийският университет, където имаше дискусия по темата в Академичния съвет, но без крайно решение.

Националната художествена академия повишава таксата в специалност "реставрация" от 970 на 1100 лева. Другите  специалности поскъпват от 840 на 880 лева.

В Медицински университет - София вдигат таксите във Факултета за обществено здраве, който подготвя рехабилитатори, кинезитерапевти, здравни мениджъри - от 664 на 700 лева.

Химико-технологичният и металургичен университет повишава таксите по основни специалности от 400 на 500 лева. В Бургаския университет "Асен Златаров" ще поскъпне обучението по икономика, туризъм и педагогика - от 360 на 400 лева.

В Икономическия университет във Варна таксите за икономика и администрация и управление нарастват от 340 на 360 лева. Военноморското училище във Варна също вдига някои от таксите си от 800 на 880 лева.

Леко увеличение има в УниБИТ - национална сигурност там вече ще струва 808 лева срещу 793 за миналата година, скача леко и информатиката.

Академията на МВР увеличава таксите за задочно обучение в "Пожарна безопасност" от 266 на 277 лева. Тракийският университет въвежда специалност парамедик с такса от 600 лева.


#университети #такси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"