Филип Златанов обвини прокуратурата за спекулации с тефтерите му

Филип Златанов обвини прокуратурата за спекулации с тефтерите му
Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Бившият председател на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов обвини прокуратурата, че манипулира текстове от прословутите му тефтери.

"Склонен съм да вярвам, че има манипулации на съдържанието на тефтерите", заяви в присъствието на адвокатите си Филип Златанов пред Би Ти Ви.

За един от най-спорните текстове в прословутите му тефтери – дали е изписано ДП или 10, той каза, че инициалите са оригиналният текст, а не показаното от прокуратурата число.

„Много ясно пише ДП, а не 10”, каза и адвокатът му Ирена Савова. „Не пиша по този начин 10”, допълни и Златанов.

Той обясни, че става въпрос за поредица от спекулации и подчерта, че е част от някакъв сценарий, но не посочи кой го е вкарал в него. „Аз се оказах в една ситуация сам срещу всички – срещу институциите, срещу медиите, срещу цялото общество”, отбеляза Златанов.

„Не съм виждал тефтерите от 9 юли 2013 г. когато ми ги отнеха при изключително зрелищна акция”, каза той.

Златанов обясни, че не е имало никакви поръчки, нито натиск срещу него, докато е бил председател на комисията. Получавал е обаче много обаждания от политическия елит и „самонадеяни хора” с „плювки, пасквили и клюки”. „Всякакви хора се обаждаха”, каза той, но няколко пъти отбеляза, че това не означава поръчки, заповеди, натиск.

„Много бихме искали прокуратурата да отговори на въпроса къде са тефтерите”, каза адвокат Савова. Тя посочи, че именно от прокуратурата са отказали да разпитат хора като Искра Фидосова, Цветан Цветанов и Бойко Борисов, за чиито инициали се говори, че присъстват в тефтерите.

#Филип Златанов #Златанов #тефтери #прокуратурата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »