Изтича срокът за деклариране на доходи с отстъпка

Изтича срокът за деклариране на доходи с отстъпка
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Крайният срок за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци от юридическите лица изтича днес, съобщиха от Националната агенция за приходите /НАП/.

До полунощ притежателите на персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис могат да подадат декларацията за доходите си и да получат 5 процента отстъпка. До момента с персонални кодове са се снабдили 250 000 души и над 100 000 фирми.

През тази година ползването на 5 на сто отстъпка от данъка върху доходите на физическите лица става, ако декларацията е подадена онлайн до края на март, гражданинът няма неплатени публични задължения и дължимата сума е преведена по сметката на НАП до края на април.

Подаването на декларации за доходите по интернет е възможно през тази година с безплатния персонален идентификационен код, издаван в офиса на приходната агенция по постоянен адрес.

Информация за подаването на декларации и плащане на данъци и осигуровки е достъпна на цената на градски разговор на информационния телефон на НАП 0700 18 700. 

#НАП #срок #деклариране #доходи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »