Принц организира в Банско кръг на мексиканския ски шампионат

Принц организира в Банско кръг на мексиканския ски шампионат
A A+ A++ A

Екзотика по белите писти - идната събота под връх Тодорка ще се вихрят скиори с южна кръв. Води ги лично принц Хубертус фон Хоенлое-Ланденбург, който е носител на рекорд на Гинес за участието си в 15 Световни купи по ски и 4 олимпиади.

Официално състезанието в Банско е кръг от първенството на Мексико по ски. Осъществява се с подкрепата на "Юлен" АД и Българската ски федерация под наслов Купа на малките нации под егидата на принц Хубертус.

Аристократът е представител на монархическата династия на Баден Вюртенберг /Германия/, но е роден в Мексико сити и е голям популяризатор на мексиканската култура по света.

 Принц Хубертус и принцеса Мариана (Мани) Зайн-Витгенщайн

Професионален фотограф, музикант и актьор, той е и запален радетел на зимните спортове. Основател е на Мексиканската ски федерация, която е организатор на събитието в Банско.

За първи път българският курорт ще стане домакин на състезание от този вид. Двата слалома са на 4 април на писта "Юлен". До момента участие са потвърдили скиори от Индия, Ливан, Кипър, Молдова, Македония, Гърция, Румъния и разбира се България. Ще се бори за победа и роденият в Австрия, но защитавал цветовете на България скиор Килиан Албрехт. 



Съорганизатор е филмовата компания UFO FILM AND TELEVISION STUDIOS, инициатор на кампанията "Спорт срещу глобалното затопляне". 

#Банско #Мексико

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"