Двама са похитителите на турския прокурор

Двама са похитителите на турския прокурор
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама души са похитителите на турския прокурор Мехмет Селим Кираз. Те са влезли в съдебната палата в 12:30 часа. Единият от тях е успял да вземе за заложник прокурора, а друг е изгонил служителите от офиса, съобщава Daily sabah.

Нападателите са от турската крайнолява марксистка групировка „Революционен фронт за освобождение на народа“.
Турските власти водят преговори с групировката, която отвлече прокурора Мехмет Селим Кираз в Истанбул. Преговорите протичат чрез посредник, който е бил избран от похитителите.

Полицията е отцепила шестия етаж на съдебната палата, където се намира офисът на прокурора Мехмет Селим Кираз. На мястото на инцидента са пристигнали спецслужбите, линейки и пожарникари.

По-рано похитителите бяха дали краен срок на властите да изпълнят изканията им. Те призоваха полицаите, които са отговорни за смъртта на Беркин Елван, ранен от полицаи по време на антиправителствените протести, да си признаят вината. Групата поиска още свързаните с инцидента полицаи да бъдат съдени от народен съд, а процесите срещу демонстрантите, участвали в протестите след раняването на Елван, да бъдат прекратени.

Кираз води политически деликатното разследване за смъртта на Елван, който почина през март 2014 година след 269 дни в кома. Момчето бе ранено от полицаи по време на протестите през лятото на 2013 година.

#турски прокурор #прокурор #Турция #похитители #искания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"