Днешните изненади от Xiaomi включват евтин телефон, 55” телевизор и умен кантар

Днешните изненади от Xiaomi включват евтин телефон, 55” телевизор и умен кантар
A A+ A++ A

Xiaomi обеща на 31 март да представи много нови продукти и компанията удържа на думата си като анонсира солидно портфолио от интересни устройства. Това стана броени дни преди компанията да отбележи шестата си годишнина на 6 април, а продажбите ще стартират на 8 април. За начало Xiaomi обеща да пусне специална версия на последния си флагмански смартфон Mi Note в розово. Устройството, което има 5,7” дисплей и възможност за ползване на две 4G карти, ще се продава в комбинация с външна батерия с капацитет 5000 mAh на цена от 2499 юана (375 евро).

Компанията анонсира и смартфона Redmi 2A, който е версия за China Mobile на новия й бюджетен модел. За производителността се грижат чипсет Leadcore L1860C с 4 ядра Cortex A7 с честота 1.5GHz и графичен ускорител Mali T628MP2. Останалите характеристики включват 4.7” 720p дисплей, 8MP основна камера, 4G LTE dual SIM и батерия с капаците 2200 mAh. Цената на телефона е 599 юана (90 евро).

Следва 55-инчов вариант на телевизора Mi TV 2, който предлага 4K резолюция и използва Android за осигуряване на редица интелигентни функции. Устройството се продава в комплект с безжичен саундбар с 8 говорителя и отделен алуминиев събуфър и ще струва едва 4999 юана (750 евро). Използва чипсет MStar 6A928 с честота 1.4GHz, 2GB RAM и графичен ускорител Mali-T760.

Xiaomi анонсира и умен кантар, който е снабден с Bluetooth възможности за синхронизиране на събраните данни за теглото и BMI с приложението Mi Fit в смартфона на потребителя. Джаджата е съвместима с Android и iOS и ще се продава за 99 юана (15 евро). И накрая имаме Mi Power Strip – разклонител с 3 контакта и 3 USB порта, които поддържат 2A бързо зареждане за таблети и телефони с по-големи батерии. Устройството има защита срещу претоварване и ще се продава за 49 юана (7 евро).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"