Московски обеща по-семпло меню за елита

Московски обеща по-семпло меню за елита
A A+ A++ A

Отменят обществената поръчка за правителствения самолет, която включва октоподи и калмари. Бъдещото меню за делегациите ще бъде по-семпло, обеща транспортният министър Ивайло Московски.

"Ще кажа да направят едно нормално меню за "Авиоотряд 28", да не дразнят хората", коментира в кулоарите на парламента Московски. Но поръчката по думите му няма да отиде в другата крайност - пръжки, сланина, домашна ракия или туршия.

 

Министърът не си спомни да е ял от луксозните храни, които изскочиха от списъка на обществената поръчка за 48 000 лева, докато се е возил в правителствения самолет.

"Не е съгласувано с мен, за пръв път научавам, че има такива храни в авиоотряда. Спряхме поръчката, ще поръчаме някакви нормални неща там", оправда се Московски. Според него въпросният кетъринг си е вървял така десетки години, но са го писали примерно морски дарове. Сега, като е изброено подробно, се вижда, че има някакви неща, които дразнят хората.

"Точно заради предния ни мандат, понеже писахте глупости, че Борисов ял по два килограма фъстъци, като летял с Авиоотряда, премиерът още от началото на мандата каза, че не желае абсолютно никакъв кетъринг да ползва и не е ползвал. Дето се вика по една-две ябълки е ял, докато е летял", даде пример Московски.

Транспортният министър обърна внимание, че негова грижа е законодателството в сектора, наредбите, а не менюто в самолета.

#авиоотряд #меню #калмари #октоподи #ракия #Ивайло Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"