Иван Иванов е новият председател на Комисията по енергийно и водно регулиране

Иван Иванов е новият председател на Комисията по енергийно и водно регулиране
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание избра Иван Иванов за председател на Комисията по енергийно и водно регулиране. Кандидатурата му бе издигната от групата на Реформаторския блок и бе единствена за този пост.

Иванов бе подкрепен от 142 народни представители, 10 бяха против, а 5 се въздържаха. Зад него застанаха групите на ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС, Патриотичният фронт, БДЦ и  АБВ. Срещу тях гласуваха двама депутати на БСП, седем от "Атака" и един независим депутат.

Минути преди гласуването на състава на КЕВР, от БСП изненадващо поискаха оттегляне на издигнатите от тях кандидати. Това предложение не бе допуснато от председателя на парламента Цецка Цачева, а малко след това  цялата група на БСП напусна залата и не участва в гласуването.

Иван Иванов е магистър по Електроизмервателна техника от Техническия  университет в София, където по-късно става доцент. Съучредител е на Демократи за силна България и депутат в 38-ото, 39-ото и 40-ото Народно събрание. По  време на кампанията за референдум за строителството на АЕЦ "Белене", Иванов обявява инициативен комитет срещу строителството. През ноември 2014 г. се оттегли от ръководството на ДСБ с мотива, че иска да съхрани "принципите, които е носил и са го ръководили през годините - в живота и в политиката".

 

#КЕВР #нов председател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »