Стилиян Петров страда от левкемия

Стилиян Петров страда от левкемия
Стилиян Петров, който има 29 мача за „Вила“ през сезона, се почувства зле след загубата с 0:3 от „Арсенал“ в събота. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Капитанът на българския национален отбор и на английския първодивизионен „Астън Вила“ Стилиян Петров страда от остра левкемия.

Шокиращата новина беше съобщена на официалния сайт на „Астън Вила“.

„Ръководството на „Вила“ получи новини в петък, че капитанът ни Стилиян Петров страда от остра левкемия. Стилиян е болен от настинка след мача с „Арсенал“ и премина изследвания. Експертите по хематология потвърдиха новината“, допълват от клуба.

Стилиян Петров, който има 29 мача за „Вила“ през сезона, се почувства зле след загубата с 0:3 от „Арсенал“ в събота.

32-годишният полузащитник има над 100 мача за България и е ключов футболист в тима.

Петров винаги е бил горд от физическата си подготовка и усети, че има нещо нередно след мача с „Арсенал", в който чувстваше умора.

Той смяташе, че става дума за вирус, но след кръвните тестове стана ясна причината за умората му.

„Очакваме да получим още новини за ситуацията със Стилиян в следващите дни и бързаме да подкрепим него и семейството му“, добавиха от тима.

Футболистът вече е с програма за лечението си, което започва от този уикенд.

„Искаме да помолим да се уважава личното пространство на Стилиян преди всички изследвания и да ни се доверите, че ще споделим информацията, която получим. Стилиян е тачен от много хора и ще получи от клуба всяка частичка любов и подкрепа, която му трябва, за да му помогне да доведе това до положителен край," коментираха още от „Астън Вила".

#„Арсенал“ #левкемия #Стилиян Петров #„Астън Вила“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »