Киев и сепаратистите взаймно се обвиняват за престрелки в Донецк

Киев и сепаратистите взаймно се обвиняват за престрелки в Донецк
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Проруски сепаратисти са обстрелвали с тежка артилерия правителствени позиции в района на Донецк. Това съобщи пресцентърът на украинската армия, предаде Интерфакс.

В съобщението се казва, че с 122-милиметрови оръдия, които е трябвало да бъдат изтеглени от линията на съприкосновение съгласно Минското примирие,  е обстреляно селището Авдеевка.

Твърди се, че през последното денонощие въоръжени инциденти е имало и край Мариупол и други селища.

В същото време властите на самопровъзгласилата се Донецка народна република съобщиха, че са регистрирали през март 800 нарушения на украинските силоваци, предаде ТАСС.

Денис Пушилин, който е официален представител на ДНР в Контактната група, съобщи, че особена роля за напрежението играят "слабо контролираните" от Киев подразделения.

"Размириците са предизвикани от "Десния сектор", ако говорим за Донецкото летище, и от батальона "Азов", ако говорим за Широкино", обясни Пушилин.

Наблюдателите на ОССЕ и на други международни организации неведнъж докладваха за престъпни действия, нарушения на правата на мирното население, а също за грабежи и мародерства от страната на незаконните формирования.

#Донецк #Донецка народна република #Денис Пушилин #Пушилин #Украинската армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници