Убили Татяна Стоянова заради комисиони за милиони

Убили Татяна Стоянова заради комисиони за милиони
Татяна Стоянова
A A+ A++ A

Магистрати от Пазарджик разкриха, че причината за убийството на шефа на администрацията на кмета на града - Татяна Стоянова, са невърнати комисиони за няколко милиона лева, съобщиха "България Днес" и "24 часа".

Случаят вече е напълно изяснен и съвсем скоро предстоят арести. За очаквана развръзка по случая намекна в петък и вътрешният министър Румяна Бъчварова. В отговор на депутатски въпрос тя обяви, че убийството на Стоянова е заради финансово-икономически интереси и вече са установени няколко човека, съпричастни към случая. Кои са те, Бъчварова обаче не каза.

По неофициална информация основен заподозрян за поръчител на екзекуцията е известен бизнесмен от София. Преди около година той е платил над един милион лева комисиона срещу обещание да се сдобие на безценица с апетитен терен в града. По това време Стоянова е известна с това, че движи огромна част от сделките и обществените поръчки в общината.За неофициалната роля на Стоянова намеква и необичайно високият стандарт, който тя демонстрира приживе. Макар заплатата й да не надхвърля 700-800 лева, тя успява да си купи в брой огромен апартамент в центъра. Към него пиарката добавя и луксозен джип за десетки хиляди левове.

Татяна Стоянова беше убита на 12 януари пред гаража си в Пазарджик с пет куршума в главата и тялото. Заключението на балистичната експертиза, че по Татяна Стоянова е стреляно с преправен за бойни патрони газов пистолет го прави практически непроследим, коментират специалисти по балистика. Газовото оръжие е гладкоцевно и не оставя следи върху гилзите, както оръжията с нарезни цеви.

#Татяна Стоянова #Стоянова #Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници