Отказали спирачки са причина за катастрофата на камиона край Върбица?

Отказали спирачки са причина за катастрофата на камиона край Върбица?
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Една от версиите за тежката катастрофа на камион край Върбица е отказали спирачки. При инцидента загина една жена, а други 27 са ранени. Те са се возили в каросерията на превозното средство, когато камионът е катастрофирал.

Жени, преживяли инцидента потвърдиха, че е имало около 30-40 души, съобщава Нова телевизия. Те смятат, че са отказали спирачките и газката се е забила в мантинелата. Жените обясниха, че клоните в каросерията ги "набрали" за огрев. Сложили чувалите върху тях и седнали. Затова били по-нависоко и при силния удар полетели право в дерето. Освестили се там и не помнят какво точно е станало.

Жените споделят още, че са безработни и се препитават с бране на див чесън. Надницата им била 7-8 лева.

Шофьорът е потвърдил, че е имал проблем със спирачките, но се е движил със скорост доста по-ниска от максимално допустимата в този участък.

Нова мантинела е предотвратила истинска касапница във Върбишкия проход. Тя е спряла камиона.

При тежкия инцидент загина 56-годишна жена, друга е в кома. 11 души остават в шуменската болница. Говорителката на МВР-Шумен Ася Йорданова пък каза, че в болницата са 8 пострадали. Според една от версиите за катастрофата машината може да е минала през затворения участък на прохода, защото малко по-надолу от мястото на инцидента има свлачище.

#катастрофа #Върбица #спирачки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници