Срутеният хотел бил на 11 етажа, издирват трима под руините

Срутеният хотел бил на 11 етажа, издирват трима под руините
Снимка: petel.bg
A A+ A++ A

Срутеният в сряда вечер хотел "Вероника" бил на 11 етажа, които са рухнали изведнъж. Припомняме, че той е трябвало да бъде съборен, за да се изгради нов на негово място, но е станала трудова злополука и 40-годишен работник е загинал на място. Други трима към момента се издирват с термокамери сред руините.

Досега все още не са засечени признаци на живот от топлинните сензори. Това стана ясно от гл. комисар Тихомир Тотев, началник на служба „Пожарна безопасност и защита на населението” във Варна.

Предстои още един обход със специализираната техника и ако той също не даде резултат спасителите ще започнат да издирват оцелели чрез почукване по металните конструкции, с надеждата те да са в състояние да им отговорят, съобщава "varna.utre". Ако тази операция също не даде резултат ще започне разчистването на сградата, кояето ще отнеме няколко дни, тъй като са се сринали и десетте плочи на 11-етажния хотел "Вероника".

Освен линейките, спасителните екипи и полицейските коли, на мястото са близките на издирваните.

По първоначална информация сградата е била предназначена за събаряне. Изпълнител на обекта е голяма варненска фирма, които са наели подизпълнители за разрушаването на обекта.

#курорт #Слънчев ден #хотел #Вероника #хотел "Вероника"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници