Има четвърти затрупан под срутилия се хотел?

Има четвърти затрупан под срутилия се хотел?
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Възможно е да има още един затрупан човек под останките на срутилия се хотел в комплекса „Слънчев ден“, съобщава Нова телевизия. Роднини на работниците споменават, че има изчезнал човек. Все още не е ясно колко точно хора са били в сградата, когато тя рухва.

Продължава търсенето на хора под отломките. Използват се термо-камери и спасителни кучета на БЧК, влязла е и тежка техника. Засега няма признати на живот по руините. Надеждата на спасителите е да достигнат до мазето, надявайки се, че работниците евентуално са имали време да се скрият там.

Хотелът в комплекса "Слънчев ден" се срути снощи, докато в него е имало строителна бригада от около 20 души, които е трябвало да го съборят. Появи се информация обаче, че хотелът е имал документи за реконструкция, но не и събаряне. От Инспекцията по труда във Варна заявяват още, че и четиримата работници, наети от фирмата-подизпълнител са без трудови договори.

Тодор Тодоров Димитров, Манол Райчев Манолов, Борислав Асенов и Йордан, засега не е ясна фамилията на последния, това са загиналият и издирваните досега мъже под срутилия се хотел в комплекс "Слънчев ден".

Хотел "Вероника" в курортния комплекс "Слънчев ден" се срути вчера, загина един мъж под руините, трима се издирват. По предварителна информация загиналият е на около 40-годишна възраст от Девня. Той е работил на строежа отскоро.

Инцидентът стана при разрушаване на старата сграда. Поради липса на тежка техника, работниците са разрушавали на ръка сградата, рязали са с резачки носещи елементи. Комплексът е разположен в курорта "Св. Св. Константин и Елена".

Срутили са се 10-те плочи на 11-етажната сграда. Хотелът е собственост на Пловдивския панаир. Преди два месеца е бил прехвърлен заедно с още един хотел. Собственик на комплекса е пловдивският бизнесмен Георги Гергов. Наетата фирма за събаряне на сградата е наела пък подизпълнител.

"Слънчев ден" е изграден по времето на социализма. Той е разположен на 10 км североизточно от черноморската ни столица Варна. За времето си той е един от най-луксозните и там са почивали представители на БКП и високопоставени държавни служители.

След краха на комунизма комплексът е приватизиран и бива отворен за туристи. Той се състои от общо 4 хотела. Три от тях работят по системата "Ол Инклузив". Това са 3-звездният "Вероника", 4-звездните "Марина" и "Мираж". Най-скъпият хотел е 5-звездният "Палас".

Хотел "Вероника" се намираше на брега на морето и беше единственият в комплекса, който нямаше климатична инсталация. Той е на 47 години. От сайта на "Слънчев ден" става ясно, че хотелът е трябвало да бъде съборен и на негово място да бъде изграден нов, много по-модерен.

#Слънчев ден #срутил #хотел #хотел "Вероника"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници