1500 души са минали през "Пирогов" през празниците

1500 души са минали през "Пирогов" през празниците
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 1500 души са минали през "Пирогов" в периода от петък до тази сутрин. Това съобщи Мария Пойразова, пиар на здравното заведение, по време на брифинг във връзка със случаите на пациенти приети в болницата по време на великденските празници.

„От тях са хоспитализирани близо 200“, поясни тя. Пойразова обърна внимание на случай с моторист, който е счупил таза и двете си ръце, но състоянието му е стабилизирано.

През детската травматология са преминали 151 деца, от които 30 са хоспитализирани. „Може да се открои случай на дете със счупване на дясната подбедрица, след като машина за обработка на почва го е захванала. В момента е в добро състояние“, коментира тя, като сподели и за друг случай, който е с 5-годишно момче, ухапано от куче в следствие, на което ръката му е счупена на 3 места.

„Детето е прието на третия ден от ухапването. Сега е добре“, информира Пойразова. Тя съобщи и за 9-годишно момче, скиор от Банско, което си е счупило лявото бедро. „И трите момчета са добре към момента“, заяви тя.

Стана ясно още, че през токсикологията на болницата са преминали 3-ма пациенти. „16-годишно момче с над 1,8 алкохол. Постъпил е също така 43-годишен мъж с 2,3 промила алкохол, който е открит от случайни хора. Другият случай на пациент постъпил в болницата е на 67-годишен мъж, който е приет с 2,27 промила алкохол “, допълни още тя.

#Пирогов #пациенти #празници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници