Спират строителството до плажа "Корал"

Спират строителството до плажа "Корал"
Снимка: Нова
A A+ A++ A

„Днес ще бъде издадена принудителна административна мярка за спиране на строителството до плажа „Корал”, защото има порок в процедурата, не е спазен Законът за биологичното разнообразие”. Това съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в ефира на Нова телевизия. 

Василева обяви, че МОСВ и МРРБ имат изричното разпореждане на премиера да предприемат всички действия, така че да бъде спряно строителството.

„Община Царево е казала, че мястото, където се строи в момента, е урбанизирана територия, разрешението за строеж от 2012 година се оспорваше от ДНСК, но съдът се е произнесе, че това разрешение е валидно”, каза министърът на околната среда. 

По думите и правителството има волята да наложи стриктен контрол на строителството и защита на природата по българското Черноморие.

Тя обяви, че вече е организирана съвместна експертна комисия, която да направи необходимите замервания и да излезе с експертна оценка.

„Законът за устройство на Черноморското крайбрежие беше изменен през 2013 година, за да се наложат още по-строги мерки. Съгласно новите текстове, изрично е забранено строителството в 100 метровата зона”, допълни министър Василева. 

#Ивелина Василева #Корал #плаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »