Григор Димитров премаза Стан Вавринка, отива на четвъртфинал в Монте Карло

Григор Димитров премаза Стан Вавринка, отива на четвъртфинал в Монте Карло
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-добрата ни ракета Григор Димитров отива на четвъртфинал в Монте Карло. Българинът успя да победи миналогодишния шампион Стан Вавринка с 6:1, 6:2. Срещата между двамата бе първа в програмата на Централния корт.

Само за 55 минути, с изключително убедителни действия, и ужасяващи отигравания на миналогодишния шампион Вавринка, Гришо стигна до четвъртфиналите. Там той ще срещне или Роджър Федерер, или Гаел Монфис.

Мачът започна повече от добре за Димитров, който проби още в първия гейм. След това българинът не се разсея и с общо три пробива взе първия сет с 6-1 за 25 минути. Вторият сет тръгна малко по-равностойно, но въпреки това ракета номер едно на България показа превъзходство и стигна до втора победа над Вавринка от общо четирите им мача, след като надделя и във втората част с 6-2. С успеха си Григор взе още 78,820 евро и 180 точки за ранглистата.

Победата е първа за Димитров срещу играч от Топ 10, в последните му седем срещи с по-високо поставени тенисисти.

До момента в турнира българинът отстрани Фернандо Вердаско и Фабио Фонини.

До сега двамата са играли общо три пъти, като предимството бе на страната на Стан. Той победи сънародникът ни през 2011 със 7:5, 6:3, 6:3 на Откритото първенство на Австралия и през 2013 с 3:6, 6:4, 6:1 на Мастърса в Мадрид. Последната среща между двамата бе на турнира в Куинс Клъб миналата година. Димитров тогава го победи с 6:2, 6:4.

#Григор Димитров #Стан Вавринка #Монте Карло #турнир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"